Nordic King 2024

Koko perheen juhannus 21.-22.6.

Turvallisuusohje

Nordic King ravitapahtuma järjestetään turvallisesti noudattaen viranomaismääräyksiä. Mikäli huomaat jotain epäilyttävää, ilmoita siitä heti lähimmälle järjestyksenvalvojalle tai henkilökunnan edustajalle.

Yleistä:

  • Saavu paikalle vain terveenä
  • Noudata terveysviranomaisten hygieniaa koskevia ohjeistuksia
  • Noudata aina järjestyksenvalvojien antamia ohjeita.
  • Pidä huolta itsestäsi ja ystävistäsi.
  • Muista nauttia alkoholittomia nesteitä varsinkin helteellä. Vesipullosi voit täyttää Tornirakennuksen WC-tiloissa.
  • Kunnioita alueen asukkaiden kotirauhaa. Älä mene pihoihin tai niiden läheisyyteen.
  • Kaikenlainen tulenteko tapahtuma-alueella on kiellettyä.
  • Noudata opasteita ja merkittyjä reittejä.
  • Valitse vaatteet sään mukaan.

Turvatarkastus ja lipuntarkastus portilla

Raviradan pääportilla järjestyksenvalvojat tekevät kaikille turvatarkastuksen. Tapahtumassa kielletyt esineet otetaan pois ja toimitetaan Seinäjoen poliisilaitokselle. Järjestyksenvalvojat tekevät lopullisen päätöksen siitä, onko esine turvallista tuoda alueelle. Turvatarkastuksen yhteydessä pääsyliput tarkastetaan elektronisesti.

Kielletyt esineet ja aineet

Tapahtuma- ja ravialueelle ei saa tuoda alkoholia, huumausaineita, lasipulloja, ampuma- ja teräsaseita eikä minkäänlaisia vahingoittamiseen tarkoitettuja välineitä, monitoimityökaluja, räjähteitä, ilotulitteita, soihtuja, laserosoittimia, valotikkuja ja aerosoleja. Sateenvarjoja alueelle ei myöskään suositella, joten ota varjon sijaan mukaan sadetakki. Kertakäyttösadetakkeja myydään tapahtumien myyntipisteissä. Kaikki pois otetut esineet ja aineet toimitetaan Seinäjoen poliisilaitokselle. Jos tapahtuman aikana jokin tietty aine tai esine osoittautuu yleistä turvallisuutta vaarantavaksi, tapahtuman järjestäjä pidättää itsellään oikeuden muuttaa ohjeistusta kesken tapahtuman.

Alkoholi, pullot ja omat eväät

Alkoholin tuominen festivaalialueelle on kielletty. Kielto koskee myös alkoholittomia oluita, siidereitä ja vastaavia virvokkeita, joita on hankala nopeasti erottaa alkoholillisesta. Alueelta löytyy lukuisia anniskelualueita, jotka myyvät olutta, siideriä, lonkeroa ja muita juomia sekä alkoholittomia virvokkeita. Useilla tarjoilualueilla on myös A-oikeudet. Anniskelualueiden ikäraja on 18 vuotta. Varaa mukaasi virallinen henkilöllisyystodistus.

Voit tuoda mukanasi niin pienen kuin isonkin juomapullon, jota voit täyttää esimerkiksi tornirakennuksen sekä KurviKievarin wc-tiloissa tai tornirakennuksen pääsisäänkäynnin viereisestä vesipisteestä. Muoviset virvoitusjuomapullot (1,5 litran pulloon saakka), tölkit, mehupurkit ja vastaavat muoviset/pahviset alkoholittomat virvokkeet voi tuoda alueelle avaamattomina tai tyhjinä. Sähkötupakan nesteisiin pätevät samat säännöt kuin muihin nesteisiin, eli avaamattomat pakkaukset, joista voidaan tunnistaa, että tuote on sitä, mitä sen sanotaan olevan, voi tuoda alueelle. Mikäli tuot omia eväitä mukaan ravialueelle, muista jättää kaikki lasiset astiat kotiin. Huomioi myös, että avotulen teko on kielletty tapahtuma-alueella eikä teräaseiden tuonti ei ole sallittua.

Tupakointi on sallittu sille varatuilla alueilla.

Eläinten tuominen tapahtuma-alueelle ei ole suotavaa. Alue on asfaltoitua ja lämpimänä päivänä asfaltti polttaa lemmikin tassuja. Alueella ei ole varattu erikseen tilaa lemmikin tarpeita varten, joten joudut poistumaan yleisöalueelta viedäksesi lemmikin tarpeilleen. Poikkeuksena avustaja/opaskoirat.

Ruuhkatilanteet ja ”crowd surfing”

Jos tunnet olosi epämukavaksi ihmisruuhkassa, vältä ruuhkaisia paikkoja. Jos kuitenkin joudut ihmispaineeseen, ota rauhallisesti. Älä vastusta painetta, vaan liiku massan mukana. Pyri pois ruuhkasta ihmisjoukon hajaantuessa. Pyydä vieruskaverilta apua tarvittaessa. Huomioi myös muut tapahtuma vieraat.

Kuten kaikissa tapahtumissa, myös meilläkin niin sanottu Crowd surfing eli yleisön käsien varassa kelluminen (surffaaminen) on kielletty, kuten myös olkapäillä istuminen.

Tapahtuma- ja leirintäalueita ympäröi aitarakennelma. Anna sen olla paikoillaan. Aidan rikkomisesta kiinnijäävä joutuu korvaamaan aiheuttamansa vahingon, 200€ / aitapala

Ensiapu ja sairaanhoito

Tapahtumaalueella on SPR:n koulutetun henkilökunnan ylläpitämä ensiapupartio. Avun tarpeessa lähesty ketä tahansa ensiapu- tai turvallisuushenkilöä!

Yleinen hätänumero on 112, josta apua on myös välittömästi saatavissa.

Melu

Muista suojata kuulosi mikäli olet herkkä äänille.

Valokuvaaminen

Valokuvaaminen henkilökohtaiseen käyttöön on sallittua. Muistathan kuitenkin kunnioittaa muiden tapahtumakävijöiden yksityisyyttä. Järjestyksenvalvojilla on kuitenkin oikeus estää kuvaaminen tietyissä tilanteissa.

Löytötavarat

Tapahtuman jälkeen kaikki yli 20 euron arvoiset tavarat toimitetaan Seinäjoen poliisilaitokselle.